Живот
8. April 2019 - 14:56

Англичанка ја откри најмрачната тајна на својата мајка и се шокираше: 20 години ги криела телата на своите ќерки во плакар, завиткани во крпи и весници

Мајката која ги криела телата на своите мртвородени ќерки во гардеробер полни 20 години почина во 64 година.

Бернадет Квирик од Мерзисајд на северозападот од Англија ги замотала трите мртвородени бебиња во весници и крпи и ги држела во плакарот во мала пластична канта со освежувач за воздух, додека едно бебе чувала во торба зад креветот.

Остатоците од бебињата - кои се родени меѓу 1985 и 1995 година - во 2009 година ги пронајде нејзината ќерка Џоан Ли, која ја контактираше полицијата.

Секое бебе имало друг татко, а полицијата верува дека се родени во периодот кога Бернадет пиела и имала секс бидејќи нејзиниот брак се распаднал во 1980-тите.

Бернадет не е осуден на затворска казна откако го призна прикривањето на породувањата.