Бизнис
26. July 2017 - 11:57

Анѓушев: Владата ќе ги испочитува договорите со сите инвеститори

Договорите на сите инвеститори кои користат државни субвенции ќе бидат испочитувани од страна на Владата во потполност, најави денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев по средбата со странските инвеститори кои користат државни субвенции.  

Нагласи дека договорите содржат обврски за двете страни и доколку инвеститорите ги исполниле своите обврски од договорот, тој ќе биде испочитуван во целост, а во спротивно ќе се искористат сите средства кои се на располагање за заштита на државниот имот.

Најави дека од септември ќе биде подготвен нов вид договор во кој покрај досегашните бенефиции на странските инвеститори за инфраструктура и за покривање на дел од трошоците, ќе има клаузула во која субвенциите ќе зависат од висината на нето-платата што им ја нудат инвеститорите на вработените.