Македонија
4. August 2021 - 17:25

Ангелов: Премиерот ми даде мисија да направам реформа на системот за управување со кризи

Апсолутно не е оправдување тоа што во јавноста се дава како одговор за „ер-тракторите“ кои што стојат паркирани три години и не се користат, изјави во Тема на денот на Сител телевизија директорот на ЦУК Стојанчо Ангелов.

- Ќе се јавите во центарот за заштита и спасување, jас немам никаква врска со авионите, во јавноста постои заблуда. Пред неколку месеци направив координативен состанок за припрема за шумските пожари и бев запрепастен од сумите кои ги слушнав. Па стотини милиони беа штетите од пожарите, тоа се огромни суми, но не горат пари, горат дрвја и штетата не е видлива веднаш. Затоа премиерот ми ја даде оваа мисија да направам комплетна реформа на системот за управување со кризи, но тоа е долг процес, рече Ангелов.