Loading Video...
Свет
5. March 2018 - 18:03

Амбасадата на САД во Турција е затворена поради безбедносна закана

Амбасадата на САД во Анкара од утрово е затворена  за јавноста поради безбедносна закана. Во соопштението на американската диполоматска мисија не е објаснето за каква закана се работи  ниту до кога ќе биде затворена.Наведено е дека амбсадата ќе пружа само итни услуги. Во соопштението се советуваат и американските државјани во Турција да бидат внимателни.