Македонија
30. May 2019 - 8:49

Алпинистичко-спасувачка показна вежба „Водно 2019“

Алпинистичко-спасувачка показна вежба „Водно 2019“ денеска ќе одржат припадниците на МВР во непосредна близина на големиот паркинг кај жичарата на средно Водно.

На настанот, што се спроведува во рамки на активностите по повод одбележувањето на Денот на полицијата, припадници на хеликоптереската единица при МВР ќе извршат симулација на спасување лица заглавени во гондолите на жичницата на Водно.