Фудбал
7. January 2016 - 11:11

Али: Или јас ќе бидам на чело на ФИФА или катастрофа?!

Јорданскиот принц Али бин ал-Хусеин е убеден дека тој е вистинската личност за заменик на Сеп Блатер на чело на ФИФА. 

Хусеин е еден од 5-те кандидати за изборите во Февруари. 
„Гарантираме дека сум вистинскиот човек за оваа организација. Знам како се функционира и можам да ги направам потребните промени“-изјави Хусеин кој е претседател на ФС на Јордан и на Југозападна Азија. Член е и на ИК на ФИФА.
Али беше кандидат и на претходните избори кога победи Сеп Блатер но не доби ниту еден глас, дури ни од својата федерација.