Балкан
13. November 2017 - 18:25

Албански експерти се сомневаат дека во Призрен се издаваат лажни српски пасоши за турски државјани

Постои сомневање дека косовскиот град Призрен станал база за префрлање на турски граѓани во Европа со лажни српски пасоши, објави приштинскиот весник „Коха диторе“.

Такви сомнежи имаат специјалците од одделот за илегална трговија од полициската управа во Тирана откако на аеродромот Ринас било уапсено петчленно турско семејство со фалсификувани српски пасоши.

Полицијата смета дека тие ги добиле лажните пасоши во Призрен.