Фудбал
5. September 2016 - 22:35

Албанија - Македонија 1:1,натпреварот прекинат ќе се доиграат преостанатите 15-тина минути

Натпреварот меѓу Албанија и Македонија во Скадар е прекинат поради невремето и силниот дожд во 77.минута. По консултација на официјалните лица со УЕФА најавено е дека ќе се доиграат преостанатите 15-тина минути.  Доколку натпреварот беше прекинат пред 72-рата минута тогаш ќе се преиграше во целост. Последната информација е дека делегатот чека да поминат 45 минути од прекинот на натпреварот и ќе соопшти конечна одлука...

Натпреварот ќе продолжи утре најверојатно со почеток во 12 часот од моментот на прекин. Ако нема услови во Сакдар може да се доигра на друг стадион не подалеку од 100 километри, а рокот за одигрување е 48 часа.

Албанија поведе со голот на Садику во 9 минута, а изедначи Алиоски во 51.минута