Балкан
18. November 2019 - 9:34

Албанец во Црна Гора развиорил албанско знаме, па казнет и парично и протеран

Албанецот И.Д. (64), кој на Краинската Костенијада во местото Острос кај Бар го нарушил јавниот ред и мир истакнувајќи знаме на Албанија, парично е казнет и протеран од Црна Гора.

Поднесено е барање за покренување на постапка против И.Д.

„Нему му е изречена парична казна во износ од 300 евра, а врз основа на Законот за прекршоци за него е изречена и заштитна мерка протерување на странец од територијата на Црна Гора во траење од месец дена“, наведуваат од полиција.