Џет-Сет
21. February 2020 - 11:38

Ал Пачино првпат во долгометражна ТВ-серија

Првпат во својата над 50 години долгата кариера како глумец, Ал Пачино ќе се испроба и во ТВ-серија (не во мини-серија, туку со повеќе продолженија). Прикажувањето започнува денеска на Амазон Прајм Видео.

Приказната на „Ловци“ (Hunters) е сместена во Њујорк, во 1977 година, и го следи Мајер Оферман (Ал Пачино), водач на групата ловци на нацисти, кој претходно го преживеал холокаустот. Тој дознава дека во САД тајно живеат стотици поранешни нацисти кои планираат „Четврти Рајх“, и тоа во Америка. Серијата е инспирирана од вистинити приказни.

– Никогаш досега не сум снимил серија од 10 епизоди. Тоа е нешто како 12-часовен филм… Патем, ова е луда приказна… Страшна, но и полна длабоки емоции, рече Пачино, кој во април полни 80 години.

Режисерот на серијата, Дејвид Вејл, меѓу другото, сака и да ги пренесе раскажувањата на својата баба што го преживеала холокаустот, нејзините искуства на војната за коишто тој ги слушал како дете.