Бизнис
22. November 2015 - 19:38

Акумулацијата Подлес во Градско станува привлечна дестинација за туристите

Вештачката акумулација „Подлес“ во општина Градско прераснува во туристичка атракција. Центарот за развој на вардарскиот плански регион поставува видиковци а ќе гради  и рекреативни патеки.

Проектот за поставување урбана опрема покрај езерото Подлес се реализира во соработка со министерството за локална самоуправа и бирото за регионален развој.

Заштеда на енергија во училиштата, градинките, лифотви за хендикепирани - ова се дел од проектите кои во моментов ги реализира варадарскиот плански регион.

Инаку акумулацијата Подлес е оддалечена 14 километри од Градско. Се наоѓа на падините на планината Клепа.