Македонија
12. July 2020 - 16:53

Активности на вонпарламентарните партии на последниот ден од изборната кампања

На последниот ден од изборната кампања ова се ветувањата на малите партии со кои ќе се обидат да добијат глас плус од граѓаните на предвремените парламентарни избори. 

Конзервативната партија Интегра, ќе се бори за проспериретна држава.

Поволности за земјоделците ветува политичката партија Демократи.

Реформи во образовниот процес, се дел од активностите во програмата на Граѓанска Демократска унија.

11 од малите политички партии кои ќе се натпреваруваат на изборите немаат претставници во парламентот.