Ако ви трнат често рацете обратете се на лекар - може да ве „нападнале" две болести | Сител Телевизија
Живот
13. February 2018 - 13:57

Ако ви трнат често рацете обратете се на лекар - може да ве „нападнале" две болести

Дланките ги имаат најосетливите рецептори за допир, а тие се поврзуваат со мозокот. Некогаш ни се случува да ни трнат рацете, но ако тоа се случува почесто, докторите предупредуваат на две состојби.

Се работи за проблем со штитната жлезда, како и мозочен удар. Недостатокот хормони во штитната жлезна може да доведат до оштетувања на централниот нервен систем, а првиот знак се чести трнења на рацете.

Постојат и пострашни симптони ако се занемари првиот, како опаѓање на косата, слабеење и постојано да ви е ладно.

Ако константно со месеци ви трне или пецка раката, тогаш тоа може да биде знак и на мозочен удар.

Не ги занемарувајте овие симптоми и ако ги имате обратете се на лекар.