Технологија
27. September 2016 - 10:38

Ако ве повика овој број на Вибер, никако не се јавувајте

Веќе подолго време корисниците на Вибер се жалат дека добиваат повици од бројот +266696687, а сега е откриено и што може да ви се случи ако се јавите.
 
Наводно, доколку се јавите на споменатиот број, хакерите лесно би можеле да ве следат на Вибер.
 
Тоа значи дека би можеле да добијат пристап до вашите податоци кои ги разменувате со пријателите.
 
Корисниците на Вибер се советуваат никако да не се јавуваат на непознати броеви.