Живот
19. јуни 2016 - 17:14

Ако случајно го видите ова во вашиот двор, не приоѓајте - Еве и зошто!

Природата некогаш може да биде чудна, но постои една појава која е почудна од останатите.

Веруваме дека досега не сте виделе нешто вакво. Не се запрепастувајте ако некогаш налетате на овој вид печурка. Ова се „прсти на мртов човек“ или „Xylaria polymorpha“, а нивниот изглед е прилчично страшен.

Изгледаат како прсти на починат човек кои излегуваат од земја, а вистината е уште почудна...

Погледнете и споделете со пријателите: