Живот
6. October 2017 - 15:26

Ако сакате да се збогатите вечерва направете го ова

На небото вчера блескаше полна месечина, а денеска треба да направите нешто за да се збогатите. Се што треба да направите денеска е да земете лист, пенкало, тегла со капаче и седум метални парички, како и ловоров лист.

Напишете на лист колку пари ви се потребни, па листот ставете го во тегла во која ќе го ставите и ловоровиот лист. Потоа, во десната рака земете седум монети кои полека ќе ги спуштате во теглата.

-Дукати сјаат, дукати ѕвонат, се повеќе и повеќе ги има во моите раце. Ги добивам од секаде, дури и од таму од каде што не ги чекам. Моето богатство се зголемува, постојано расте, е она што треба да го кажете потоа.

Потоа, теглата поклопете ја и ставете ја некаде далеку од очите на домашните.