Здравје
9. March 2017 - 13:43

Ако го приметите ова на вашето тело во истиот момент одете на доктор!

Многу е важно на време да ги прпознаете знаците на болеста.Ќе ви покажаме некои симтоми на рака, не ги занемерувајте. Немојте да паничите, туку само смирете се и и одете на доктор поради самите себе си.

Искашлувањ на крв - Ако приметите неколку капки крв додека кашлате, отидете на доктор за да видите од што е причината.

Нагло губење на тежина - Нагло губење на тежина, може да биде знак за болест. Поготово ако ослабете многу. тоа може да биде знак за дијабетес, но и знак за рак.

Болки во коски исто така може да биде симтом на рак.

Хронично кашлање - Нормално е понекогаш да кашлате, но ако кашлате подолго време, можно е да се работи за рак на белите дробови.

Болки во градите може да укажат на проблеми со срцето, но и со белите дробови. Така што болката е можна и поради рак.