Македонија
21. јуни 2021 - 12:45

Ако детектираме дека има ризик од заразување во клубовите и локалите, повторно ќе воведеме мерки, вели Филипче

„Не планираме рестрикции и дополнителни мерки поради случајот на индиски сој во земјава, но будно ја следиме ситуацијата и епидемиолошката состојба“, изјави министерот за здравство, Венко Филипче на денешната прес-конференција.

Тој додаде дека досега околу 240 илјади граѓани се вакцинирани, а околу 200 илјади се ревакцинирани.

„Ако детектираме дека има ризик од заразување во ноќните клубови и локалите, тогаш повторно ќе воведеме посебни мерки“, рече Филипче и уште еднаш истакна:

„Многу мали се шансите да се заразите ако сте се вакцинирале“, дополни министерот.