Живот
1. April 2016 - 11:21

Ајкулите се без милост, но овие 10 луѓе сепак преживеаја

Стравот од ајкули се нарекува галеофобија, а состојбата може да се влоши кога луѓето често гледаат серии и филмови во кои ајкулите се најголеми непријатели.

Вознемирувачка видео снимка направи професионалниот сурфер Мик Фенинг, кога е нападнат во текот на натпреварот во Јужна Африка.

Медиумите многу пишуваа за потенцијалната голема опасност од ајкулите и напоменуваа дека ајкулите се многу опасни и агресивни.

Напоменуваме дека ниту еден од овие напади не бил смтоносен: