Македонија
8. јуни 2016 - 8:25

АЕК организира прв Јавен состанок за 2016

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) денеска ќе го организира првиот Јавен состанок за 2016 година.

Како што соопшти АЕК, на состанокот сите заинтересирани ќе имаат можност да се запознаат за регулаторните активности и мерки на Агенцијата во првите шест месеци и за планираните до крајот на 2016 година.

Посебен акцент ќе им биде посветен на активностите на АЕК во врска со состојбата и движењата на пазарот на мобилната телефонија и мерките во врска со регулација на работата и цените на мобилните оператори.

Вториот значаен сегмент се активностите во врска со регулација на брзиот интернет на фиксни мрежи и безбедноста на интернет мрежите.

Во рамки на презентацијата, исто така, АЕК ќе ги претстави и активностите и мерките за континуирано унапредување на правата на корисниците и решавање на споровите помеѓу корисниците и операторите.