Кошарка
17. July 2017 - 14:27

АБА лигата го казни Карпош Соколи со 12 илјади евра

 
 
 Поради жестоките обвинувања од страна на претседателот на Карпош Соколи, Огнен Дедиќ, регионалната кошаркарска АБА лига го казни македонскиот клуб со 12 илјади евра.
 
Раководството на АБА ја разгледува и опцијата за повеќегодишна забрана за учество на „Соколите“ во натпреварувањата под закрила на АБА лигата. Тука веројатно се мисли и на Втората АБА лига.
 
Дедиќ неодамна изрече низа обвинувања до раководството на АБА кое не му дозволи на Карпош Соколи да се натпреварува и следната сезона и покрај обезбедениот опстанок, туку му испрати покана за учество во Втората АБА лига, потег што Дедиќ го оцени како понижувачки.
 
Интересно е тоа како АБА мисли да ја наплати казната од Карпош Соколи кога клубот веќе не е член на регионалното натпреварување.