Македонија
19. November 2020 - 11:48

85 ученици и 300 наставници кои учествуваат во настава со физичко присуство зарзени со Ковид-19

85 ученици и 300 наставници кои учествуваат во настава со физичко присуство се инфицирани со вирусот Ковид-19. Министерката за образование, Мила Царовска вели дека образовниот систем е стабилен и нема трансмисија на вирусот во училиштата. Според неа, по формирањето на оценките за првото тримесечје се очекува се повеќе наставници предавањата да ги вршат од дома.

Директорите можат на наставниците кои имаат услови, да им дозволат да работат од дома.

Ова според Царовска е почеток на децентрализирано работење на училиштата.

 

Даниел Василев