Loading Video...
Македонија
16. April 2021 - 19:36

8 лица убиени во пукање во Индијанаполис

8 лица се се убиени а 60 се повредени во пукање пред и во складиштето на Федекс во близина на меѓународниот аеродром во американскиот град Индијанаполис.

Кратко по крвавиот поход напаѓачот се самоубил. Сведоци раскажуваат дека напаѓачот пукал со автоматска пушка и не бирал во кого ќе пука.

Причините за нападот не се познати.