Македонија
17. January 2021 - 10:11

72 санкционирани возачи во Центар

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (16.01.) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територијата на Центар изречени се вкупно 72 мерки, меѓу кои завозење без возачка дозвола 9, 6 за нерегистрирани  возила, 8 санкции за користење мобилен телефон.

Изречени се и 4 мерки за технички неисправни возила во јавниот превоз и 9 санкции за непрописно паркирани возила.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови.