Македонија
3. December 2020 - 11:10

715 санкции за неносење маска во текот на изминатото деноноќие

Во текот на изминатото деноноќие (02/03.12.2020 година) на територијата на Република Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 715 прекршоци.
Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.