Македонија
12. August 2020 - 10:07

511 казни за неносење заштитна маска

Во текот на изминатото деноноќие (11/12.08.2020 година) на територијата на Република Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 511 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.