Македонија
19. January 2021 - 10:42

331 санкциja за неносење маска во текот на изминатото деноноќие

Во текот на изминатото деноноќие (18/19.01.2021 година) на територијата на Република Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се  331 прекршок. 

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со Ковид-19.