Македонија
14. February 2021 - 20:12

30 гости затекнати во угостителски објект по дозволеното работно време во Крива Паланка

На 13.02.2021 во 21.14 часот, при контрола на угостителски објекти на подрачјето на Крива Паланка, полициски службеници од ОВР Крива Паланка констатирале дека угостителски објект на ул. „Коце Металец" работи по дозволеното време.

Во објектот биле затекнати околу 30 гости, поради што на сопственикот на угостителскиот објект ќе му биде поднесена соодветна пријава, а од страна на Државниот пазарен инспекторат објектот е затворен.