Loading Video...
Свет
11. July 2017 - 17:34

22 години од масакрот во Сребреница

Денеска се одбележува 22 годишнината од геноцидот  во Сребреница, во кој беа убиени 8000 муслимани од страна на воените сили на босанските срби.   Во меморијалниот  центар Поточари се одржа комеморација за жртвите.  Членот на претседателството на БиХ Изетбеговиќ  ги повика официјалните лица на Србија и на Република  Српска да прифатат дека  злостроството во Сребреница е геноцид.

На годинешното одбележување  немаше ниту еден српски владин претставник,