Ракомет
25. December 2015 - 13:03

17 репрезентативци продолжија со тренинзите

Ракометната препрезентација на Македонија од вчера работи со 17 ракометари кои се на располагање на тренерот Данило Брестовац и кондицискиот тренер Кристијан Кајчевски. По вчерашното доцнење на утринскиот тренинг надвор од репрезентацијата се голманот Даниел Дупјачанец и Мартин Велковски. Последниот збор за нивниот статус во репрезентацијата ќе го даде селекторот Ивица Обрван, кој од лични причини на репрезентацијата ќе и се приклучи во недела. За очекување е Обрван да има најпрвин разговор со двајцата играчи.

Репрезентативците според пограмата дел од тренинзите ги работат заедно, а дел во групи се со цел подготовките добро да се одработат.
Со ваков тип на тренинзи ќе се работи до сабота, а потоа за недела е најавен слободен ден, а веќе од понеделник ќе почнат и тренинзите за тактично воигрување на екипата, кога се очекува и комплетирање со приклучувањето на Кирил Лазаров, Борко Ристовски, Филип Миркуловски, Ацо Јоноски.
Според програмата ќе се тренира до среда, кога репрезентативците ќе добијат слободни денови за Новогодишните празници и следниот собир ќе биде закажан за 2.јануари, а на 3.јануари се патува за Словенија бидејќи на 4 и 5.јануари се и првите контролни дуели со Словенија.
Македонија на Европското првенство во Полска за Краков ќе замине на 13.јануари,а претходно ќе одигра и два контролни дуела со Црна Гора во Скопје.