Македонија
27. September 2020 - 16:46

13-годишно момче осомничено за 13 кривични дела

13-годишно момче од Струмица заработи соодветен поднесок од полицијата за сторени 13 кривични дела.

Полицијата го товари за тешки кражби, разбојништва и одземање на возила, кои ги сторил во изминатите 2 месеци. 

Најчесто оперирал во Струмица, но пленот го барал и во Кочани и во Радовиш. 

Според инормациите од полицијата тој успеал да изврши разбојништва врз две повозрасни лица, украл две возила, извршил тешка кражба во болница, провалувал во куќи и продавници и крадел велосипеди.  

Од МВР велат дека ова не е прв пат да поднесуваат пријави за 13-годишното момче.