24.10.2014 - 13:01 |
Последна промена пред 43 сек

Вести

 • Во Апелациониот суд во тек е јавната седница на која се расправа за жалбите поднесени за првостепената пресуда за случајот „Ликвидација“, во кој како обвинет е и новинарот Томислав Кежаровски. По читањето на  првостепената пресуда, според која новинарот беше осуден на затворска казна...

 • Крадци за една ноќ успеале да украдат над 100 сообраќајно знаци и табли од црногорските магистрали.Кражбата се случила ноќта помеѓу недела и понеделник, но полицијата се уште не ги открила крадците.Украдени се вкупно 111 знаци а најголем дел од нив изчезнале на патниот правец од Подгорица до Морача...

 • Поранешниот полски премиер Доналд Туск демантираше дека рускиот претседател Владимир Путин му предложил Русија и Полска да ја поделат Украина.Ваквото тврдење го изнесе поранешниот полски министер за надворешни работи Радослав Сикорски во интервју за американскиот интернет портал „Политико“ и...

 • Мисија на Меѓународниот монетарен фонд предводен од Ивана Владкова Холар ќе престојува во Македонија од 27 окотомври до 5 ноември 2014 година при што ќе има разговори за Пост-програм мониторинг на македонската економија со цел изготвување извештај што ќе биде поднесен до Бродот на директори на ММФ....

Курсна листа

 • EUR 61,68
 • USD 48,59
 • GBP 77,99
 • AUD 42,74
 • CHF 51,14
 • CAD 43,31
 • JPY 0,45
 • DKK 8,28
 • SEK 6,70