ПАРАМПАРЧЕ

Loading Video...

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТОК 19:45

 

На самиот старт на есента, на Сител телевизија започнува хит серијата „Парампарче“. Се работи за серија која стана една од најгледаните било кога емитувани во Хрватска, Бугарија, Албанија, бившите советски републики и во многу други земји ширум светот.

 Оваа есен и Македонија се придружува на останатите земји кои ја емитуваат оваа играна серија која буквално направи парампарче каде и да се емитува.

Главните актери ги толкуваат едни од најголемите турски актерски имиња - Еркан Петекаја („Бурни времиња“, „Дила“) и Нургул Јесличај („Љубов и казна“), во улогите на Ѓулсерен и Џихан, а во другите поважни улоги се појавуваат и актери од популарната „Имотот на дамата“.

Освен интригантната приказна и одличната актерска екипа, серијата ја карактеризира и високобуџетната продукција во која е вклучена врвна екипа. На продукцијата работеле по 130 луѓе, во постојани улоги се појавуваат околу 30 глумци, во споредни улоги околу 20, статисти со број над 300, а во секоја епизода може да се забележат околу 27 различни локации на снимање. Покрај главните локации кои ги вклучуваат куќата на Ѓулсерен и луксузната отоманска вила на Џихан покрај Босфорот, се користеле уште 14 дополнително изградени сетови, а се снимало и во бројни паркови во Истанбул, ресторани, болници, затвори.

„Парампарче“ е сторија за две несреќни судбини чии два различни света повторно ќе се вкрстат; од една страна е светот на сиромашната и самохрана мајка, а од друга несреќниот свет на богатиот и оженет бизнисмен.

Ова е неверојатна приказна за тешките одлуки и изборите кои треба да ги направи родителската љубов. Приказна за судбината која го спојува она што одамна е скршено. Во борбата за вистината и во големото страдање, ќе може ли Џихан и Ѓулсерен да ја откријат својата среќа?

Ќе може ли да се засака друга мајка, освен онаа со која сме израснале? Што е подготвена една мајка да направи во име на љубовта кон своето дете?