16.04.2014 - 06:33 |
Последна промена пред 7 часа 56 мин

Languages

Тече огласот за субвенции за вработување

Со четири нови огласи до нови вработувања.  продолжува  субвенционирањето на  газдите кои годинава  ќе сакаат да вработат  лица кој долго време се корисници на  социјална помош, деца без родители, млади брачни парови со или без деца, невработени лица до 60 години, млади невработени  до 29 години, самохрани мајки.

Продлжува и програмата за субвенционирање на сите оние лица кои сакаат да отворат сопствен бизнис како и финансирањето на фирмите кои ќе отворат нови работни места.

Пријавите да се достават во сите 30 подрачни единици на Агеницјата за вработување до 20 мај. Оперативниот план за вработување предвидува до крајот на годинава работа да добијат 10 000 лица.

Ирена Чачкова

Бизнис