Живот
23. јуни 2017 - 18:45

Лошо по нашето здравје - кога правиме скара сите ја правиме оваа опасна работа

Правењето скара е многу опасно за сите нас. Тоа е така, бидејќи со правењето скара се ослободува канцерогена материја која се означува како акролеин. Затоа избегнувајте често правење скара.

Подобро е месото да го испечете во тава. Така нема да биде мрсно и ќе биде поздраво. Сепак, доколку повеќе сте за варијанта скара, тогаш не го сечете месото додека го пржите на скара.

Оваа маринада е идеална и здрава за правење скара:

- 3 или 4 чешниња лук

- маслиново масло

- малку оцет

- малку сол и бибер

Измешајте ги состојките, а потоа оставете го месото во нив да отстои. Скарата ќе биде превкусна.