Јакимовски со 10000 гласа разлика пред Андреј Петров

Стевче Јакимовски, кандидатотот за градоначалник на општина Карпош од Српската напредна партија во Македонија, пред малку прогласи победа со разлика од 10.000 гласови во однос на неговиот противкандидат од СДСМ,Андреј Петров, во вториот круг од локалните избори.

Тој при пристигнувањето во штабот беше пречекан со „неговата“-Не може нам нико ништа. 

Јакимовски им се заблагодари на граѓаните на Карпош, за како што истакна  историската победа.